Stránky základní školy

Výlet do Pevnosti poznání
U vodníků na rybníku. Jak hustá je duha.

Výlet do Pevnosti poznání

V úterý 23.5.2023 jsme se s dětmi vypravili autobusem do Olomouce, kde jsme navštívili Pevnost poznání. Po svačině jsme se rozdělili na dvě skupiny. Mladší děti šly na program "U vodníků na rybníku". Vydaly se pod hladinu rybníka prozkoumat vodníkovo království pěkně zblízka. Děti se dozvěděly to nejzajímavější ze života ryb, naučily se rozeznávat základní druhy, které se u nás vyskytují, zjistily, jak se ryby pohybují, jak dýchají...dále následoval kreativní program, kdy si děti vyrobily pohyblivou rybu.

Děti ze třídy Motýlků šly na program "Jak hustá je duha". Jak vzniká duha, má někde začátek a konec a kolik má vlastně barev? O tom všem si děti povídaly, míchaly cukerné roztoky, které následně barvily do odstínů duhy a poté si vlastní duhu vytvořily ve zkumavkách. Dále na ně čekal kreativní program. Pomocí šablony si vyrobily a ozdobily papírové brýle a vyzkoušely si, jak se rozkládá světlo. 

Počasí nám přálo, unavení, ale spokojení jsme se vrátili do mateřské školy a určitě do Pevnosti poznání ještě někdy zavítáme.