Stránky základní školy

Odměňování – Svatomartinská výzva

Odměňování – Svatomartinská výzva

V termínu od 11. 11. - 22. 11. 2020 byla vyhlášena Svatomartinská výzva, která nás měla probudit k aktivitě v dlouhé době uzavření škol a smutné nálady. Měla nahradit kulturní akci spojovanou s průvodem na sv. Martina. V nabídce výzev byly různé aktivity  a každý si mohl vybrat.

Náročné organizační záležitosti spojené se zahájením prezenční výuky pozdržely vyhodnocení této výzvy. Nicméně ve čtvrtek 3. 12. se konečně podařilo vše připravit ke spokojenosti všech a všichni účastníci Svatomartinské výzvy mohli být oceněni i odměněni. Celkově se do této výzvy zapojilo 16 žáků ze ZŠ a 14 dětí a rodičů z MŠ. Z první třídy to bylo 8 žáků (L. Pavelková, Š. Jarmar, E. Kyprová, L. Gašparová, V. Vítek, S. Gottvaldová, V. Hudec, V. Černý), druhý ročník neměl žádného účastníka, ze třetího ročníku se zapojila jen J. Palíšková a ze čtvrtého ročníku 6 žáků (S. Kubíková, Š. Palíšek, N. Solomonjan, E. Šafář, H. Wagner, J. Hudec).

Ve škole se objevily nejen lampionky, světýlka všeho druhu, ale také plno výrobků a obrázků s motivem sv. Martina a počátku zimy. Zastoupeny byly všechny výzvy, tedy i básničky, sport, videonahrávky, ale také dobrý skutek – upečené dobroty pro zdravotníky do nemocnice. Některé děti se zapojily do více výzev. Nejaktivnější byla L. Pavelková, která se zapojila do čtyř výzev. Dále také J. Hudec, Š. Jarmar a E. Kyprová, kteří splnili tři výzvy.

Všechny děti, ze školy i školky, byly oceněny potleskem, obdivem, poděkováním, ale také slíbenou odměnou. Odměnu zajistily naše paní kuchařky, které napekly a nazdobily spoustu podkov. Ty potom paní učitelky předaly dětem podle počtu splněných výzev. Zároveň si mohl každý ještě vybrat odměnu podle přání z koše drobných dárků. Největší symbolický dárek ale v tento den přijel opravdu na bílém koni, a to byla první sněhová nadílka této zimy. Zdá se, že se nám ji výzvou opravdu podařilo přivolat. A ještě navíc jsme si zpříjemnili náročnou listopadovou dobu.

Děkujeme všem zúčastněným dětem a jejich rodičům, kteří je podpořili v pozitivních činnostech a také pomohli při tvoření. Díky patří i zaměstnancům kuchyně za připravené odměny, paní učitelce Mamiňákové, která vše zajišťovala, zapisovala a dávala dohromady, a také paním učitelkám v MŠ, které se i samy zapojily a pomohly s výzdobou. Myslím, že jsme se všichni obohatili o pěkné zážitky.

Fotky najdete na webových stránkách po přihlášení.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Mgr. Jitka Piňosová

                                                                     ředitelka