Stránky základní školy

Důležitá informace
rozhodnutí

Důležitá informace

Vážení rodiče,

Rozhodnutím vlády ČR dochází od středy 14. 10. 2020 k uzavření základních škol v celé ČR, a to až do 1. 11. 2020. Do školy by se mělo nastoupit v pondělí 2. 11.2020.

Mateřské školy zůstávají v provozu.

Všichni žáci zahajují od zítřka 14. 11. 2020 distanční výuku, která je povinná. V případě neúčasti na výuce je potřeba omlouvat žáky stejně, jako kdyby chodili do školy. Výuka bude probíhat na platformě meet.jit.si, kterou jsme už všichni vyzkoušeli. Komunikace s rodiči, rozvrh a časy, bude i prostřednictvím emailů, či jiným způsobem, dohodnutým s třídními učitelkami. Sledujte webové stránky a v případě potřeby se obraťte na tř. učitelku, či ředitelku školy.

Dále budou hromadně odhlášeny na tuto dobu obědy. Žáci mají nárok na školní oběd za stejnou cenu, jako při běžném vyučování, ale je nutné ho odebrat do nosičů u dveří školy a oběd si v tomto případě nahlásit předem.

V době od 26. 10.2020 do 1. 11. 2020 jsou pro základní školu podzimní prázdniny – výuka v tuto dobu neprobíhá ani distančně.

Mateřská škola zůstává v běžném provozu, přesto si dovoluji požádat rodiče, kteří mají možnost mít děti doma, aby takto učinili. Situace je více než vážná a dostupná zdravotní péče i životy blízkých jsou nyní na prvním místě. Čím méně lidí bude šířit nákazu, tím dříve se vše znovu vrátí do normálu. Navíc hrozí i personální problém, kdy by mohlo, při výskytu nákazy, dojít i k uzavření MŠ.