Stránky základní školy

Svatomartinský průvod

Svatomartinský průvod

Pondělní podvečer 11.11. patřil tradičnímu svatomartinskému průvodu. Nejprve se děti dozvěděly pověst o svatém Martinovi a poté se všichni spolu s ním a jeho přítelem vydali na příjemnou podzimní procházku prozářenou světýlky různobarevných lampionů. Na konci naší cesty se měly děti možnost povozit na koních a vysloužily si i nějakou tu odměnu v podobě svítícího náramku, bonbónů a perníkové podkovy. Ani dospěláci nepřišli zkrátka, zahřát se mohli svatomartinským čajem.

Děkujeme všem účastníkům, že si v každodenním shonu našli čas na společně strávené chvíle a také za příspěvek, který celý putuje důlěžitým aktérům akce - koníkům :-)

Děkuji touto cestou ještě jednou panu Martinu Štěrbovi za zajištění hlavní postavy průvodu, paní učitelce Hance Bartíkové za skvěle ztvárněnou roli žebráka, paním učitelkám, panu starostovi a zaměstnancům Obce za pomoc při organizaci akce. Zázemí na konci našeho putování nám poskytla rodina Molitorisova - děkujeme! Poděkování zasílám i paním kuchařkám za výborné perníky, přípravu čaje a obsluhování na akci a v neposlední řadě patří dík i mému manželovi za zajištění focení.

Za celý kolektiv přeji příjemný zbytek týdne a na viděnou se těšíme při Rozsvěcování vánočního stromečku :-)