Stránky základní školy

Aktuality - 2023/2024

Ovoce a zelenina

Ovoce a zelenina, to je zdraví, to je síla. Kdo jí mrkev, ředkvičky, bude zdravý celičký.

Zobrazit celý článek

Divadlo Kejkle

S pohádkou Kometa je popleta přijela za dětmi ve středu 27.9.2023 paní Klímová z divadla Kejkle. Na děti čekalo zábavné představení, na kterém si zatancovaly na vesmírném mejdanu, zacvičily a podívaly se na planetu Zemi, kterou společně uklidily. Naše pozvání přijaly i děti z 1.třídy a z MŠ ve Vážanech. 

Zobrazit celý článek

Malí zahradníci

Děti v naší mateřské škole si za pomoci rodičů a p.učitelek vytvořily začátkem jara vyvýšené záhonky, ve kterých pěstují rajčata a různé bylinky, o které se průběžně starají - zalévají, pomáhají s pletím a úpravou záhonků. Dnes jsme s dětmi sklízeli meduňku a levanduli, kterou si nasušíme na zimu. 

Zobrazit celý článek

Jablíčkové dny

Začínají podzimní dny a k podzimu neodmyslitelně patří jablka, tak jsme tento týden věnovali právě jim. Děti se naučily nová říkadla a písničky, prolézaly tunelem jako červík v jablíčku, plnily úkoly, třídily, porovnávaly, počítaly, ochutnávaly, jablíčko si i namalovaly, ale největší úspěch měla příprava křížal. Na velké soustředění dětí při krájení se můžete podívat ve fotogalerii.

Zobrazit celý článek

Adaptace dětí v Beruškách

Vstup do mateřské školy je pro děti významnou událostí. Některé byly doposud zvyklé jen na rodiče nebo sourozence, mohou být ostýchavé v novém prostředí, v kolektivu neznámých dětí a lidí. Některé dítě pláče, některé se začlení do skupiny bez větších problémů. Někdy nastane krize až po několika dnech v mateřské škole. Adaptaci na MŠ ovlivňuje hodně faktorů, např. zralost dítěte, přístup rodiny, přístup učitelek. Každé dítě se projevuje jiným způsobem - je jedinečné! Jak zatím děti v Beruškách adaptaci zvládají, se můžete podívat ve fotogalerii.

Zobrazit celý článek

Ovocné a zeleninové dny

Téma ovocné a zeleninové dny je u dětí vždy velmi oblíbené. Tento týden jsme věnovali bramborám. Děti třídily podle velikosti, počítaly, procvičovaly pojmy - více, méně, stejně, malovaly a učily se říkadlo o bramboře.  Hodně dětí doma pomáhalo se sběrem brambor, na vycházkách jsme mohli pozorovat traktory, které byly naloženy úrodou z místních polí a tak se děti seznamovaly nejen s tím, kde brambory rostou, jak se sklízí, ale i co z nich vaříme. Konec týdne jsme završily ochutnávkou bramboráků, na jejichž přípravě se děti samy podílely :-). 
 

Zobrazit celý článek

První dny v MŠ

Dobré ráno, dobrý den, máme tu náš první týden! Ve školce je nám skvěle, pořád se tu něco děje, všichni se tu máme rádi a jsme spolu kamarádi.

Jak děti zvládly první dny v mateřské škole se můžete podívat ve fotogalerii. 

Zobrazit celý článek