Stránky základní školy

Aktuality - 2023/2024

Vánoční besídka

Vážení rodiče,

srdečně Vás zveme na vánoční besídku
dětí mateřské školy, která se uskuteční

v pondělí 11.12.2023 v 15,30 hodin v kulturním domě.

Těšíme se na Vás
děti a kolektiv MŠ

Zobrazit celý článek

Hodina řemesel

Ve středu 29.11.2023 děti ze třídy Motýlků navštívily Střední školu polytechnickou ve Vyškově. Zaměstnanci školy se studenty měli pro děti připravený program Hodina řemesel. Děti si vyzkoušely řemesla jako např. truhlář, zedník, kameník, zámečník, elektrikář a mohly se podívat i do opravdové dílny, kde se studenti učí svému řemeslu. 

Zobrazit celý článek

OZNÁMENÍ O PŘERUŠENÍ PROVOZU Z DŮVODU STÁVKY

OZNÁMENÍ O PŘERUŠENÍ PROVOZU Z DŮVODU STÁVKY


 

Oznamujeme Vám,

že z důvodu zapojení naší organizace do výstražné stávky, která se koná


 


 

v pondělí dne 27. 11. 2023


 


 

dojde k jednodennímu přerušení provozu:


 

ZÁKLADNÍ ŠKOLY,

MATEŘSKÉ ŠKOLY, ŠKOLNÍ DRUŽINY I ŠKOLNÍ JÍDELNY.

Zobrazit celý článek

Divadlo Šumafuk

Divadelní spolek Šumafuk je u našich dětí velmi oblíbený. Tentokrát nás navštívili s pohádkou Žrout útočí! Aneb pohádka o podivuhodném stromě. 

Autorská pohádka s originálními loutkami, neotřelými nápady, plná písniček a humoru, která se však neobešla bez pomoci dětí, které mohly rozhodnout o tom, jak se bude příběh vyvíjet.

Zobrazit celý článek

Svatý Martin

V PÁTEK 10.11. 2023 V 17:00 HODIN

PŘIJEDE DO MORAVSKÝCH PRUS SVATÝ MARTIN.

NA HŘIŠTI U KIOSKU SE PŘIPOJÍ K NAŠEMU LAMPIONOVÉMU PRŮVODU

A NA ZÁKOPČÍ POVOZÍ ZA POPLATEK 30,- KČ ZÁJEMCE NA SVÉM BÍLÉM KONI.

SLADKÉ PŘEKVAPENÍ A TEPLÝ ČAJ NA ZAHŘÁTÍ ZAJIŠTĚN.

VŠICHNI JSTE SRDEČNĚ ZVÁNI!

Zobrazit celý článek

"Dušičky a strašidláci"

Ať slavíte Dušičky či Halloween, vždy je to svátek, kdy vzpomínáme na ty, co už tady s námi nejsou. Ve školce máme konec října ve znamení strašidel, duchů a tajemna. Povídáme si s dětmi o svátku, o tradicích a týden plný strašidel, dýní a dušiček si děti určitě užijí. Pro děti je připravená na plotě školní zahrady hra " Dušičky a strašidláci", kde si děti můžou ověřit své znalosti k tomuto období, které se nám nezadržitelně blíží.

Zobrazit celý článek

Mobilní planetárium

Dnes na děti čekalo překvapení v Kulturním domě a to - mobilní planetárium.

Děti se mohly podívat na pohádku "Se zvířátky o vesmíru". Příběh vypráví o ježkovi, zajícovi, krtkovi a sově, kteří jsou kamarádi a sešli se na kraji lesa, aby prozkoumali raketovou základnu. Všechno je pro ně nové, nikdy nic podobného neviděli, a když vidí startovat raketu, jsou z toho úplně paf. Nikdo netuší, o co by se mohlo jednat, a tak vymýšlí jeden bláznivý nápad za druhým. A snad by se tam dohadovali dodnes, kdyby nepotkali chytrého myšáka, který jim vše vysvětlil. A protože myšák strávil celý život mezi vědci na raketové základně, ví toho o vesmíru opravdu hodně.

Zobrazit celý článek

Podzim v MŠ

Kdo bez štětce a bez barev obarví nám pestře les?

Ano, je to podzim, který je v plném proudu. Děti poznávají krásy podzimu, tvoří, objevují, povídají si, co děláme na podzim, jak to venku vypadá, co roste na podzim, jak se oblékáme, když jdeme ven.  Rozvíjí si jemnou motoriku při výtvarných a pracovních činostech. Do fotogalerie budeme postupně přidávat fotky z tohoto krásného barevného období.

Zobrazit celý článek