Stránky základní školy

Aktuality - 2023/2024

Divadlo Kejkle

Dnes 12.1.2024 k nám do mateřské školy přijela paní Klímová z divadla Kejkle s pohádkou "O kůzlátkách", starostlivé mamince a hloupém vlkovi, který se pro svoji " večeři" stane strýčkem, pirátem a nakonec uklízečkou, ale i tentokrát jej kůzlátka prokouknou a všechno dobře dopadne.

Zobrazit celý článek

Hokejové dopoledne v Motýlkách

Dnes se ve třídě Motýlků,  v rámci týdne zimních sportů, uskutečnily hokejové zápasy. Derby se zúčastnilo šest dvoučlenných družstev a výsledky byly dechberoucí. Všem účastníkům gratulujeme ke skvělému výkonu a k zářivým výsledkům. Z proher si nic neděláme, byla to zábava. 

Zobrazit celý článek

Návštěva kostela sv.Jiří

V pátek 5.1.2024 jsme přijali pozvání od p. ředitelky z MŠ ve Vážanech, Jarmily Voščekové do kostela svatého Jiří v Moravských Prusích, kde jsme si mohli prohlédnout krásný betlém, připomenuli jsme si symboliku Tří králů, zazpívali koledy za doprovodu varhan, největší odvážlivci se mohli za doprovodu paní učitelky podívat na kůr a na cestu z kostela dostaly děti od p.ředitelky perníkovou hvězdičku.

Zobrazit celý článek

Vánoční přání

Krásné prožití vánočních svátků
a vše nejlepší do nového roku 2024
přejí žáci a zaměstnanci ZŠ a MŠ Moravské Prusy.

Zobrazit celý článek

Ježíšek v MŠ

V pátek 15.12.2023 na děti v naší mateřské škole čekalo překvapení - do školky přišel Ježíšek, který dětem nadělil spostu dárků.  Děti se mohly radovat ze stavebnic, domečku pro panenky, policejních motorek, panenek, autíček, robotů a spoustu dalších hraček, na které se můžete podívat ve fotogalerii.  Velké poděkování patří manželům Kachlíkovým za 2 maxi puzzle a panu Botkovi, který vyrobil pro všechny děti na 3D tiskárně krásné, barevné, pohyblivé ještěrky. 

Zobrazit celý článek

Vánoční besídka

"Já tajné přání mám, když hvězda zhasíná, ať nikdo není sám, když právě začíná ...a to, čas vánoční.... touto krásnou písničkou jsme zahájili naši vánoční besídku, která byla plná písniček, pohádek a tanečků. Přestože jsme na začátku pociťovali lehkou nervozitu, aby se nám vše podařilo podle našich představ, nakonec to dopadlo výborně. Děti byly moc šikovné, besídku si užily a rodiče byli na své děti právem hrdí a věříme, že jste s námi prožili příjemné předvánoční odpoledne. Do nového roku 2024 Vám přejeme spoustu krásných zážitků s dětmi a brzy na viděnou při některém z dalších setkání.  

Zobrazit celý článek

Návštěva Mikuláše, čerta a anděla

V úterý 5.12. 2023 navštívila naši mateřskou školu vzácná návštěva v podobě Mikuláše, čerta a anděla. Jako každý rok je zajímalo, zda byly děti hodné a jestlipak také někdo zlobil. Vše měli napsané ve své "Knize dobrých skutků a samozřejmě i hříchů" a nic jim neuniklo. V Beruškách to měl čert jednoduché, děti byly moc statečné a vůbec neplakaly, zato do Motýlků musela přijít posila z pekla a dalo nám hodně práce čerta přemluvit, aby nám některé děti v Motýlkách nechal. Nakonec vše dobře dopadlo, děti řekly připravenou básničku a od anděla dostaly  balíčky s dobrotami.  Poté jsme se se svatou trojicí rozloučily a Mikuláš jim slíbil, že se za rok přijdou na děti opět podívat. 

Zobrazit celý článek

Pečení perníků

Ve školce pekl jsem dneska, 

voňavé vánoční perníčky.

Od medového těsta, 

upatlaný jsem celičký.

Zobrazit celý článek