Stránky základní školy

Aktuality - 2022/2023

Dýňová stezka

Vážení rodiče a milé děti,

srdečně  Vás zveme  na "Dýňovou stezku" plnou her a úkolů, kterou najdete na plotě školy. Pokud budete mít s dětmi dlouhou chvíli, můžete si přijít úkoly splnit a zjistit, zda je zvládnete :-).

Vaše paní učitelky z MŠ

Zobrazit celý článek

Pouštíme draky

Z papíru má tělíčko, pohladím ho maličko.

Na šňůrce si létá v mracích, vidíš ho i v panelácích.

Mašličky má barevné, žluté, modré, červené.

Kdo je to?

Zobrazit celý článek

Divadlo Šumafuk

Ve čtvrtek 13.10.2022 jsme přivítali v Kulturním domě v Moravských Prusích originální divadelní duo, Dagmar Říhovou a Jonáše Floriána - divadlo Šumafuk. Poutavé představení o nevšedním "Dobrodružství polštáře Fredyho" vtáhlo děti do děje nejenom hravými a chytlavými písničkami, ale i barevným světem plným legračních a neobyčejných zážitků. Děti se staly součástí interaktivního představení, které vykouzlilo úsměv na tváři dětem, ale i paním učitelkám. Pohádka byla zábavná, ale i poučná a proložená krásnými autorskými písničkami. Divadlo Šumafuk bylo zatím to nejlepší, co naši školku navštívilo a těšíme se na další pohádku. 

Zobrazit celý článek

Oznámení o přerušení provozu MŠ

Ředitelka Základní školy a Mateřské školy Moravské Prusy oznamuje, že po dohodě

se zřizovatelem bude

přerušen provoz MŠ v termínu

od 26. 10. 2022 do 27. 10. 2022

z důvodu dokončení malířských prací.

/28.10.2022 - Státní svátek/

Mateřská škola bude po tuto dobu uzavřena. Provoz bude opět zahájen 31. 10. 2022.

Základní škola má podzimní prázdniny.

Moravské Prusy 10. 10. 2022

Mgr. Jitka Piňosová
ředitelka školy

Zobrazit celý článek

Hvězdárna a planetárium Brno

Takové dobrodružství by chtěl zažít snad každý! Ponořit se do hlubin vesmíru a proletět se křížem krážem naší mléčnou galaxií. Takový zážitek dnes měly děti ze třídy Motýlků. Navštívily Hvězdárnu a planetárium v Brně, kde je čekal výukový program "Kouzelný glóbus". Celé vesmírné dobrodružství bylo zakončeno poutavým příběhem, který byl plný úchvatných scén využívajících projekci na polokulovitou plochu obklopující diváky. Děti se dozvěděly, proč se střídá den a noc, že se rok dělí na čtyři roční období a že sezónní změny ke své existenci potřebují jak živočichové, tak i rostliny. Děti nejvíce zaujala procházka hvězdnou oblohou, nejnápadnějšími hvězdami a souhvězdími.

Zobrazit celý článek

Náš děda šel na houby, jestli on tam zabloudí? Nezabloudí, těšte se, houby on nám přinese.

Dnes jsme v naší školce přivítali vzácnou návštěvu. Přišel za námi děda Lojza a povídal dětem o houbách a o lese. Dozvěděly se, co je potřeba vzít si s sebou do lesa, jaké houby mohou sbírat, které jsou naopak jedovaté a jak se v lese chovat. Nakonec se do jednoho takového lesíku vydaly a zkusily hledat a sbírat houby. Každý z nich si jeden hříbek odnesl domů jako památku na dědečka Lojzu. Dědeček slíbil, že se za námi zase brzy přijde podívat, tak se budeme těšit, s čím zajímavým se objeví.

Zobrazit celý článek

Divadlo Kejkle

V pondělí 26.9.2022 nás ve školce navštívilo Divadlo Kejkle s pohádkou "O šípkové Růžence". Děti byly součástí děje, což se jim nesmírně líbilo. Pomáhaly zachraňovat princeznu Růženku, vařily šípkový lektvar a zpěvem podpořily svatební radovánky. Přestavení bylo veselé, živé a velice poutavé. Zaujalo i naše nejmenší. Budeme se těšit na další návštěvu.

Zobrazit celý článek

Ovocné a zeleninové dny

Ovocné a zeleninové dny jsou u dětí velice oblíbené. Děti ovoce a zeleninu nejen poznávaly, počítaly a zkoumaly, ale hlavně ochutnávaly. Naučili jsme se rozdíly mezi ovocem a zeleninou, zahráli si pátrací hru a ponořili se do syté vůně i chutě různých druhů ovoce a zeleniny. V neposlední řadě jsme si připomněli důležitost ovoce a zeleniny v rámci zásad zdravé výživy a pestrosti jídelníčku.

Zobrazit celý článek