Stránky základní školy

Aktuality - 2022/2023

Pohádka "O ztracené rukavičce"

Dnes si děti ze třídy Berušek zahrály pohádku o dědečkovi, který šel s pejskem do lesa na procházku a cestou ztratil rukavičku. Do ní se nastěhovala zvířátka, která šla kolem. Děti se střídaly v rolích herců i diváků a všechny si zasloužily velkou pochvalu.

Zobrazit celý článek

Návštěva knihovny

V úterý 24.1.2023 navštívily děti ze třídy Berušek a Motýlků knihovnu, kde nás mile přivítala knihovnice paní Monika Lauterbachová. Děti se seznámily s prostředím knihovny, s jejím chodem a s umístěním knih. Paní knihovnice povídala dětem o knížkách a hlavně je zaujala čteným příběhem o veverce, které potom děti hledaly po celé knihovně oříšky na zimu a nosily je do dutiny stromu. Na závěr si vykreslily obrázek oříšku, který si mohly odnést domů.    

Zobrazit celý článek

Zima už je zase tady

Zima je, zima je, každý se raduje - hlavně děti :-). Jak si děti užívaly sněhovou nadílku se můžete podívat ve fotogalerii. 

Zobrazit celý článek

Královský týden

Vesele je ve školce, byl tu krásný bál.

Pozvali jsme prince, přišel k nám i král.

Králové a královny, tancovali polku,

všichni byli šikovní,

musíme pochválit každého kluka i holku.

Zobrazit celý článek

"Hodina řemesel"

Ve středu 11.1.2023 jsme byli s dětmi ze třídy Motýlků na výukovém programu polytechnické výchovy "Hodina řemesel" na SOŠ a SOU ve Vyškově. Děti se staly malými řemeslníky a pod dohledem mistrů v oboru vrtaly, řezaly, pilovaly a brousily. Dopoledne si moc užily a už teď se těší na další návštěvu.  

Zobrazit celý článek

Návštěva dětí v místním kostele

Ve čtvrtek 5.1.2022 jsme dostali pozvání od paní ředitelky z MŠ ve Vážanech, Jarmily Voščekové, na prohlídku kostela v Moravských Prusích. Kostel jsme si prohlédli,  zazpívali jsme koledy za doprovodu varhan a děti nejvíce zaujal betlém, u kterého si připomněly svátek Tří králů.

Zobrazit celý článek

Vánoční besídka

Ve středu 14.12.2022 jsme měli v naší mateřské škole vánoční besídku, na kterou se můžete podívat ve videogalerii. Následně se všichni mohli zapojit do vánočního tvoření.  Děkujeme všem rodičům, kteří přispěli nějakou voňavou dobrotou a přejeme Vám krásné Vánoce. 

Zobrazit celý článek

Krásné prožití vánočních svátků a vše nejlepší do nového roku 2023

Krásné prožití vánočních svátků
a vše nejlepší do nového roku 2023

přejí žáci a zaměstnanci ZŠ a MŠ Moravské Prusy.

Zobrazit celý článek