Stránky základní školy

Aktuality - 2021/2022

Provoz školy


Vánoční prázdniny začínají 23. 12. 2021 a trvají do 2. 1. 2022. Výuka bude zahájena v pondělí 3. 1. 2022.



Mateřská škola přeruší provoz od čtvrtka 23. 12. 2021 a zahájen bude znovu společně se ZŠ v pondělí 3. 1. 2022.

Zobrazit celý článek

Mikuláš v MŠ

V pátek 3.12.2021 navštívil naši mateřskou školu Mikuláš, čert a andílek. Děti se zatajeným dechem sledovaly neposedného a nezbedného čertíka, nespustily oči z Mikuláše, který si přinesl "Knihu hříchů a samozřejmě dobrých skutků" :-) a společně s andílkem děti obdaroval sladkou odměnou.

Zobrazit celý článek

Provoz MŠ

Vážení rodiče,

oznamujeme Vám, že mateřská škola je v běžném provozu. Děti, které přišly do kontaktu s pozitivním, se vrací s potvrzeným negativním PCR testem, nebo po ukončení karantény podle zaslaných pokynů. Děti, kterých se karanténa netýkala, se mohou vracet do školky - bez příznaků respiračního onemocnění /kašel, rýma/.

Děkujeme za pochopení

Zobrazit celý článek

Akce školy zrušeny

Z důvodů protiepidemických opatření a zhoršující se situace je zrušeno divadlo v Brně v pátek 5.11. 2021 a zároveň se ruší i další kulturní akce školy a veřejnosti (Svatomartinský průvod, vánoční besídka...).

Zobrazit celý článek

Barevný podzim

Podzim máme všichni rádi a barevný podzim si děti užívají ve třídě i na školní zahradě. Učíme se poznávat barvy, plody podzimu, malujeme, stříháme, tvoříme. Hned jak začalo padat listí, děti toho náležitě využily. Spadané listí hrabaly, třídily, sbíraly, ale nejvíce je stejně bavilo veselé dovádění v barevných hromadách listí :-).

Zobrazit celý článek

Výroba Podzimníčků

Dnes se děti ze třídy Motýlků pustily do výroby skřítka Podzimníčka. K výrobě použily dostupné přírodniny, které nám příroda nabízí. Děti při výrobě skřítka trénovaly spolupráci zrakového vnímání s manuální zručností, zlepšovaly si jemnou motoriku prostřednictvím nových nástrojů a materiálů. Práce s kladívky, hřebíčky a přírodninami je moc bavila. A protože každý skřítek má své jméno, tak i těm svým skřítkům děti vskutku originální jména vymyslely, jako např. Skřítek List, Andílek, Džejms, Honzík, Eriček, Sněžoun :-). 

Zobrazit celý článek

Soutěž "Skřítek Podzimníček"

Vážení rodiče,

chcete zabavit děti a zapojit se do naší soutěže, kde vyhrávají všichni :-) ? Zkuste vytvořit s dětmi skřítka Podzimníčka a přineste ho do školky, kde si uděláme společnou výstavu a na všechny, kdo se zapojí, čeká malá odměna :-). 

Na první, krásné a nápadité Podzimníčky se již můžete podívat ve fotogalerii. 

Zobrazit celý článek

Oznámení o uzavření provozu 29.10.2021

Vážení rodiče,

oznamujeme Vám, že po projednání se zřizovatelem bude v pátek  29.10.2021 uzavřen provoz mateřské školy - provozní důvody.

Zobrazit celý článek