Stránky základní školy

Aktuality - 2021/2022

Pohádkový týden

Pohádkové dny v naší mateřské školce pokračovaly. V pondělí 10.1.2022 k nám přijelo divadélko Kejkle s pohádkou "O neposlušných kůzlátkách". Barevná pohádka o nezbedných kůzlátkách, starostlivé mamince a hloupém vlkovi, který se pro svoji  "večeři" stal strýčkem, pirátem a nakonec uklízečkou. Kůzlátka ho i tentokrát prokoukla a všechno dobře dopadlo. 

Děti ze třídy Berušek opět navštívila pohádka a tentokrát to byla pohádka "O Koblížkovi", jeho dobrodružné cestě a o zvířátkách. Koblížkova písnička byla s každým dalším zvířátkem delší a delší a děti si při jejím poslechu mohly procvičit paměť a staly se tak součástí pohádky. Dále na děti z Berušek čekalo velké překvapení a to bylo další divadelní představení, které pro ně připravily děti ze třídy Motýlků - "O budce". Děti si prožily pocity přátelství, ohleduplnosti a snahu pomoci druhému v nouzi. 

Zobrazit celý článek

Jak pejsek s kočičkou pekli sušenky

Děti ze třídy Motýlků měly tento týden také pohádkový. Paní učitelka seznámila děti s obsahem pohádky "Jak pejsek s kočičkou pekli dort" prostřednictvím četby. Děti se naučily novou písničku "O pejskovi a kočičce", pohádku si zahrály a celý týden se tomuto tématu věnovaly. Na pohádkové téma navázal páteční výlet do školského zařízení pro environmentální vzdělávání - Lipka, kde byl pro děti připravený program "Jak pejsek s kočičkou pekli sušenky". Společně se zvířecími kuchtíky se děti vydaly po stopách ingrediencí, které sami zpracovaly. S pomocí vločkovače přeměnily oves na vločky, v mlýnku namlely obilí na mouku, vyloupaly a nadrtily oříšky a slunečnicová semínka. Jako včelky nanosily nektar, ze smetany vyrobily máslo, nakrájely jablíčka a z připravených ingrediencí umíchaly těsto, tvarovaly malé bochánky na plech a výsledkem byly výborné a zdravé sušenky, na kterých si děti hned pochutnaly. Děti dostaly velkou pochvalu za svoje vědomosti, šikovnost a zručnost a dovoluji si citovat paní lektorky: "Dnešní dopoledne jsme si s dětmi z Vaší mateřské školy opravdu užily :-)."

Zobrazit celý článek

Pohádkový týden v Beruškách

"Kouzelný mlýnku, vyčaruj pohádku, každý den jednu, od pondělí do pátku." První týden po vánočních svátcích jsme se věnovali tolik oblíbenému tématu - pohádky. Děti se díky "Kouzelnému mlýnku" dostaly do několika pohádek, kde si vyzkoušely nejen roli diváka, ale byly i součástí pohádky. Rozvíjely si komunikativní dovednosti, pozornost, poznávaly pohádky podle obrázků, třídily obrázky, navlékaly korálky pro princeznu a vyzkoušely si novou techniku, takové trošku tajemné malování svíčkou :-). S pohádkou ještě nekončíme a i příští týden nás čeká pohádkové dobroudružství.

Zobrazit celý článek

PF 2022

PF 2022

Zobrazit celý článek

Vánoční prskavky

Prská, prská prskavka, prsk a prsk a prsk. Prská, prská a pálí, nestrkej tam prst!

Bez prskavek by to nešlo :-) a tak jsme si dnes s dětmi navodili vánoční atmosféru zapálením prskavek :-).

Zobrazit celý článek

Vánoční besídka

Vážení rodiče,

v tomto adventním čase bývalo zvykem, že jsme se společně sešli na vánoční besídce v Kulturním domě v Moravských Prusích. Bohužel ani letošní rok nám tuto událost nedovolil a tak jsme pro Vás s dětmi připravili takové malé překvapení, v podobě netradiční vánoční besídky - ke zhlédnutí zde.

Přejeme Vám krásnou podívanou, užijte si Vánoce a buďte zdraví a šťastní.

Kolektiv MŠ Moravské Prusy 

Zobrazit celý článek

Ježíšek v MŠ

V pátek 17.12.2021 jsme s dětmi pekli vánoční cukroví a po svačince je čekalo další překvapení....zazvonil zvoneček :-) a do naší mateřské školy přišel Ježíšek, který dětem nadělil spoustu nových hraček. Vánoční nadílka udělala dětem velkou radost a ve videogalerii se můžete podívat, jak děti zůstaly v němém úžasu :).

Zobrazit celý článek

Pečeme vánoční cukroví

V pátek 17.12.2021 jsme se ve školce s dětmi naladili na vánoční atmosféru a to nejen koledami, které jsme s dětmi poslouchali i zpívali,ale i pečením vánočního cukroví. Děti se zájmem válely, vykrajovaly a po upečení si na vánočním cukroví i pochutnaly :-). 

Zobrazit celý článek