Stránky základní školy

Aktuality - 2021/2022

Výchovný program Policie ČR

Ve čtvrtek 12.5.2022 se děti z naší školy zúčastnily výchovného programu Policie ČR. Nejdříve jim policisté povídali o policejní práci, o nebezpečných situacích a nástrahách běžného života, se kterými se mohou setkat, ať už doma, nebo na ulici mezi cizími lidmi.  Policisté připomenuli dětem pravidla bezpečného chování v silničním provozu. Dále si děti mohly prohlédnout policejní auto a nejvetším zážitkem bylo sejmutí otisků prstů. Při odjezdu si děti mohly vyslechnout sílu policejní sirény a za svoje znalosti a všetečné a záludné otázky byly odměněny pexesem, otiskem prstu a policejními omalovánkami. 

Zobrazit celý článek

Oznámení o přerušení provozu v době letních prázdnin

Ředitelka Základní školy a Mateřské školy Moravské Prusy oznamuje, že po dohodě se zřizovatelem bude přerušen provoz MŠ v termínu od 11. 7. 2022 do 31. 8. 2022. Mateřská škola bude po tuto
dobu uzavřena. Provoz bude opět zahájen 1. 9. 2022.

Moravské Prusy 3. 5. 2022

Mgr. Jitka Piňosová
ředitelka školy

Zobrazit celý článek

Besídka ke Dni matek

Kulturní dům v Moravských Prusích se ve čtvrtek 5.5.2022 zaplnil do posledního místa. Děti z naší školy i školky si připravily pro maminky, ale nejen pro ně, besídku k jejich svátku. Věříme, že se všem vystoupení dětí líbilo a užili si ho tak jako my :-). 

Zobrazit celý článek

Den matek

SRDEČNĚ VÁS ZVEME
DNE 5. 5. 2022 V 15. 30 HODIN

DO KULTURNÍHO DOMU V MORAVSKÝCH
PRUSÍCH NA BESÍDKU KE DNI MATEK.

KOLEKTIV A DĚTI ZŠ A MŠ

Zobrazit celý článek

Mozaikujeme spolu

Mozaikujeme spolu... Tak se jmenoval program, s kterým za námi do mateřské školy přijela paní Marie Bezuchová.  Děti si dle vlastní fantazie vytvořily mozaiku z kousků barevných kachlí, následně vyspárovaly a vyleštily. Pod vrstvou spárovací hmoty se objevily překrásné výtvory, ze kterých byly děti nadšené.

Zobrazit celý článek

Tvoření s bylinkami

Dnes nás ve školce navštívila paní z bylinkové zahrádky. Děti se dozvěděly zajímavé informace o bylinkách, ochutnaly pampeliškový sirup a pomazánku z medvědího česneku. Na závěr si nejen nazdobily, ale i naplnily pytlíčky plné vůní a chutí.

Zobrazit celý článek

ZÁPIS DĚTÍ DO MATEŘSKÉ ŠKOLY 10. 5. 2022

Ředitelka Základní školy a Mateřské školy Moravské Prusy, příspěvkové organizace v souladu s §34 zákona č. 561/2004 Sb. oznamuje:

ZÁPIS

do mateřské školy pro školní rok 2022 / 2023

se bude konat

v úterý 10. května 2022 od 9,00 – 15,00 hodin

v prostorách MŠ

K zápisu si přineste:

  • vyplněnou žádost + evidenční list s potvrzením o zdravotní způsobilosti dítěte

  • rodný list dítěte

  • občanský průkaz rodičů nebo zákonného zástupce

Rodiče si žádost + evidenční list dítěte mohou vyzvednout v MŠ každé úterý od 9,30 do 11,30 h, případně lze stáhnout na webových stránkách msprusy.cz, v záložce ‚“pro rodiče“, “dokumenty ke stažení“. Zde jsou uvedena i kritéria pro přijímání dětí.

TĚŠÍME SE NA VÁS!

Bližší informace u vedoucí učitelky p. Kandorfové na tel. čísle: 792 414 939 nebo prostřednictvím emailu: msprusy@seznam.cz

Mgr. Jitka Piňosová, ředitelka školy

Zobrazit celý článek

Balónková Evička

V pondělí 11.4.2022 do naší mateřské školy přijela na návštěvu "Balónková Evička". Děti si užily program plný balónkových zvířátek, kytiček, motýlků a známých postaviček z pohádek. 

Zobrazit celý článek