Stránky základní školy

Aktuality - 2020/2021

Jablíčkování

Jako každý rok, tak i letos nastal podzimní čas a s tím i tradiční "jablíčkování". Letos jsme si ho nemohli užít společně s rodiči, tak jsme se rozhodli, že si děti upečou jablečný štrúdl ve školce. Děti pomáhaly strouhat jablíčka, plnit těsto, cukrovat, balit....Za chvíli se linula z kuchyně vůně po celé škole a děti se nemohly dočkat, až štrúdl vychladne a budou moci ochutnat :-). 

Zobrazit celý článek

Stromy všemi smysly

Ve středu 30.9.2020 zažily děti velmi zajímavé dopoledne díky interaktivnímu výchovně-vzdělávacímu programu "Stromy všemi smysly". Děti se seznámily s funkcemi stromu a s tím, proč jsou stromy pro člověka důležité.  Cílem bylo upevnit vztah k přírodě prostřednictvím smyslového prožitku a zároveň se naučit poznávat základní druhy dřevin. Děti vnímaly dřeviny všemi svými smysly : očima pozorovaly představené dřeviny, hmatem porovnávaly rozmanitost povrchů dřevin i listů, sluchem vnímaly rozdílnost zvuků listů, čichem (pomocí esenciálních olejů) rozpoznávaly jednotlivé dřeviny i rostliny, které můžeme najít v blízkosti lesa. Chuťové buňky si otestovaly typickými podzimními plody. Dětem se program moc líbil. Většina se se zájmem zapojila.

Zobrazit celý článek

První dny v MŠ u Berušek

První dny ve školce jsou za námi. A jak probíhaly? Můžete se podívat na fotografiích :-).  Každé dítě potřebuje jiný přístup, někdo chce pomazlit, jiný zase jen tak pozoruje, někdo se potřebuje vyplakat, ale věříme, že všechny děti si brzy zvyknou na prostředí školky a budou za kamarády a paní učitelkami chodit s úsměvem :-). 

Zobrazit celý článek