Stránky základní školy

Aktuality - 2020/2021

Provoz školy

Z důvodu nařízení vlády bude provoz základní školy ukončen v pátek 18.12. 2020.

Vánoční prázdniny začínají 21.12. 2020 a trvají do 3. 1. 2021.

Výuka bude zahájena v pondělí 4.1. 2021 (nebude-li do té doby jiné platné nařízení vlády).

____________________________________________________________________________

Mateřská škola přeruší provoz od středy 23.12. 2020

a zahájen bude znovu společně se ZŠ v pondělí 4.1. 2021.

Zobrazit celý článek

Odměňování – Svatomartinská výzva

V termínu od 11. 11. - 22. 11. 2020 byla vyhlášena Svatomartinská výzva, která nás měla probudit k aktivitě v dlouhé době uzavření škol a smutné nálady. Měla nahradit kulturní akci spojovanou s průvodem na sv. Martina. V nabídce výzev byly různé aktivity  a každý si mohl vybrat.

Náročné organizační záležitosti spojené se zahájením prezenční výuky pozdržely vyhodnocení této výzvy. Nicméně ve čtvrtek 3. 12. se konečně podařilo vše připravit ke spokojenosti všech a všichni účastníci Svatomartinské výzvy mohli být oceněni i odměněni. Celkově se do této výzvy zapojilo 16 žáků ze ZŠ a 14 dětí a rodičů z MŠ. Z první třídy to bylo 8 žáků (L. Pavelková, Š. Jarmar, E. Kyprová, L. Gašparová, V. Vítek, S. Gottvaldová, V. Hudec, V. Černý), druhý ročník neměl žádného účastníka, ze třetího ročníku se zapojila jen J. Palíšková a ze čtvrtého ročníku 6 žáků (S. Kubíková, Š. Palíšek, N. Solomonjan, E. Šafář, H. Wagner, J. Hudec).

Ve škole se objevily nejen lampionky, světýlka všeho druhu, ale také plno výrobků a obrázků s motivem sv. Martina a počátku zimy. Zastoupeny byly všechny výzvy, tedy i básničky, sport, videonahrávky, ale také dobrý skutek – upečené dobroty pro zdravotníky do nemocnice. Některé děti se zapojily do více výzev. Nejaktivnější byla L. Pavelková, která se zapojila do čtyř výzev. Dále také J. Hudec, Š. Jarmar a E. Kyprová, kteří splnili tři výzvy.

Všechny děti, ze školy i školky, byly oceněny potleskem, obdivem, poděkováním, ale také slíbenou odměnou. Odměnu zajistily naše paní kuchařky, které napekly a nazdobily spoustu podkov. Ty potom paní učitelky předaly dětem podle počtu splněných výzev. Zároveň si mohl každý ještě vybrat odměnu podle přání z koše drobných dárků. Největší symbolický dárek ale v tento den přijel opravdu na bílém koni, a to byla první sněhová nadílka této zimy. Zdá se, že se nám ji výzvou opravdu podařilo přivolat. A ještě navíc jsme si zpříjemnili náročnou listopadovou dobu.

Děkujeme všem zúčastněným dětem a jejich rodičům, kteří je podpořili v pozitivních činnostech a také pomohli při tvoření. Díky patří i zaměstnancům kuchyně za připravené odměny, paní učitelce Mamiňákové, která vše zajišťovala, zapisovala a dávala dohromady, a také paním učitelkám v MŠ, které se i samy zapojily a pomohly s výzdobou. Myslím, že jsme se všichni obohatili o pěkné zážitky.

Fotky najdete na webových stránkách po přihlášení.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           Mgr. Jitka Piňosová

                                                                     ředitelka

Zobrazit celý článek

Čertíci, čertíci, už byli v naší vesnici...

V pátek 4.12.2020 už od rána v naší školce panovalo velké napětí.  Děti čekaly příchod Mikuláše a jeho pomocníků. Mikuláš měl jako každý rok, přichystanou "Knihu hříchů, ale samozřejmě i dobrých skutků" :-). U některých dětí se to neobešlo bez slziček, ale nakonec to všichni zvládly a dostaly nadílku.  
Zobrazit celý článek

Čertíci, čertíci, za chvíli budou v naší vesnici...

Čertíci, čertíci, za chvíli budou v naší vesnici...

Zobrazit celý článek

Důležité oznámení

Z vážných provozních důvodů, po dohodě se zřizovatelem, bude v pondělí 16. 11. 2020 uzavřena Mateřská škola. Provoz bude opět zahájen ve středu 18. 11. 2020 (úterý 17. 11. 2020 je Státní svátek).

V Moravských Prusích dne 12. 11. 2020               

                                                                                          Mgr. Jitka Piňosová

                                                                              ředitelka                                                                             

Zobrazit celý článek

Svatomartinská výzva

Milé děti, Vážení rodiče a další příznivci školy, dne 11. 11. by se za normálních okolností konal svatomartinský lampionový průvod s bílým koněm. Letos je ale všechno jinak. Pojďme společně porazit COVID veselou myslí a činností, která nás bude bavit.

Vyzýváme všechny nadšené výtvarníky, sportovce, hudebníky či literáty, malé, velké, děti, dospělé, ze školy i mimo ni: POJĎME SE BAVIT!

Zobrazit celý článek

Poděkování

Slovo poděkování vypadá velmi obyčejně, ale v současné extrémní době nabývá úplně jiný rozměr.

Zobrazit celý článek

Důležitá informace

Vážení rodiče,

Rozhodnutím vlády ČR dochází od středy 14. 10. 2020 k uzavření základních škol v celé ČR, a to až do 1. 11. 2020. Do školy by se mělo nastoupit v pondělí 2. 11.2020.

Mateřské školy zůstávají v provozu.

Všichni žáci zahajují od zítřka 14. 11. 2020 distanční výuku, která je povinná. V případě neúčasti na výuce je potřeba omlouvat žáky stejně, jako kdyby chodili do školy. Výuka bude probíhat na platformě meet.jit.si, kterou jsme už všichni vyzkoušeli. Komunikace s rodiči, rozvrh a časy, bude i prostřednictvím emailů, či jiným způsobem, dohodnutým s třídními učitelkami. Sledujte webové stránky a v případě potřeby se obraťte na tř. učitelku, či ředitelku školy.

Dále budou hromadně odhlášeny na tuto dobu obědy. Žáci mají nárok na školní oběd za stejnou cenu, jako při běžném vyučování, ale je nutné ho odebrat do nosičů u dveří školy a oběd si v tomto případě nahlásit předem.

V době od 26. 10.2020 do 1. 11. 2020 jsou pro základní školu podzimní prázdniny – výuka v tuto dobu neprobíhá ani distančně.

Mateřská škola zůstává v běžném provozu, přesto si dovoluji požádat rodiče, kteří mají možnost mít děti doma, aby takto učinili. Situace je více než vážná a dostupná zdravotní péče i životy blízkých jsou nyní na prvním místě. Čím méně lidí bude šířit nákazu, tím dříve se vše znovu vrátí do normálu. Navíc hrozí i personální problém, kdy by mohlo, při výskytu nákazy, dojít i k uzavření MŠ.

Zobrazit celý článek