Stránky základní školy

Aktuality - 2020/2021

Školní stravování

Vážení rodiče,

děti ze ZŠ i MŠ mají možnost odebírat do jídlonosičů svůj oběd (za cenu jako ve škole). Zatím zjišťujeme předběžný zájem.

Pokud byste měli o školní obědy dítěte zájem, dejte prosím obratem vědět svým třídním učitelkám ve škole i školce.

Podle počtu přihlášených zájemců bude rozhodnuto, jestli bude od pondělí 8. března 2021 školní stravování v provozu.

Zobrazit celý článek

Uzavření školy

Základní škola Moravské Prusy, okres Vyškov, příspěvková organizace

Moravské Prusy 175, 682 01 Vyškov

tel: 517 361 116, e-mail: zsprusy@seznam.cz

Vážení rodiče,

rozhodnutím vlády ČR (ze dne 26. 2. 2021) dochází od pondělí 1. 3. 2021 k uzavření základních škol a mateřských škol v celé ČR, prozatím na 3 týdny, pravděpodobně tedy do 21. 3. 2021.

Uzavřeno je i školní stravování.

Všichni žáci zahajují od pondělí 1. 3. 2021 distanční výuku, která je povinná. V případě neúčasti na výuce je potřeba omlouvat žáky stejně, jako kdyby chodili do školy. Výuka bude probíhat na platformě Teams, kterou jsme už všichni vyzkoušeli. Komunikace s rodiči, rozvrh a časy, bude fungovat i prostřednictvím emailů, či jiným způsobem, dohodnutým s třídními učitelkami. Sledujte webové stránky a v případě potřeby se obraťte na tř. učitelku, či ředitelku školy.

Mateřská škola bude poskytovat podporu zejména dětem v předškolním věku způsobem dohodnutým s rodiči.

V Moravských Prusích dne 27. 2. 2021                                                                                                                                 Mgr. Jitka Piňosová

                                                                                                                                                                                                   ředitelka školy

Zobrazit celý článek

Karneval v MŠ

Ve čtvrtek 18.2.2021 se v naší školce konal karneval. Děti i paní učitelky se proměnily v pohádkové bytosti a mohlo začít karnevalové veselí :-). Po svačince se děti sešly ve třídě Motýlků a karneval začal tradičně promenádou. Poté následoval program pro děti. Děti si společně zatancovaly v rytmu dětských písniček, zazpívaly si a zasoutěžily a celé dopoledne si moc užily. 
Zobrazit celý článek

Provoz mateřské a základní školy

Vážení rodiče,

z nařízení vlády zahajuje provoz v pondělí 4. 1. 2021 mateřská škola v běžném režimu a základní škola v následující podobě:

od pondělí 4. 1. 2021 se vrací k prezenční výuce žáci 1., 2. a 3. ročníku, protože malotřídní školy mohou ve spojených ročnících otevřít celou třídu i s vyšším ročníkem. 4. ročník zůstává na distanční výuce až do odvolání.

Zobrazit celý článek

PF 2021

Krásné prožití vánočních svátků
a vše nejlepší do nového roku 2021.

Zobrazit celý článek

Změna provozu MŠ

POZOR ZMĚNA V PROVOZU MŠ

Z důvodu nepřítomnosti dětí v MŠ v pondělí 21.12. 2020 bude provoz v úterý 22.12. 2020 zrušen.

Zobrazit celý článek

Vánoční přání pro Charitu Vyškov

Společně s dětmi jsme se letos rozhodli potěšit babičky a dědečky z odlehčovací služby v Charitě Vyškov. Děti ze třídy Motýlků nakreslily krásné obrázky s přáním od srdíčka :-), na které se můžete podívat ve fotogalerii a děti ze třídy Berušek jim vyrobily vánoční dárečky. Společně jsme babičkám a dědečkům ještě natočili krátký vánoční pozdrav, který jim zprostředkovala vrchní sestra Andrea Zorková, a dle jejích slov: cituji "...i slzička ukápla dojetím...". Děkujeme také za pomoc paní Jičínské a paní Kabele, které přinesly dárečky, co vyrobily doma se svými dětmi. Velmi nás těší, že jsme udělali radost někomu, kdo to v téhle době nemá vůbec jednoduché a společně jsme si vzájemně zpříjemnili předvánoční čas.
Zobrazit celý článek

Ježíšek v MŠ

Kouzelné dopoledne u stromečku si dnes užily děti z naší mateřské školy. Po zazvonění zvonečku se všichni šli podívat, jestli nás navštívil Ježíšek. Pod stromečkem děti našly spoustu nových hraček, ze kterých měly velkou radost. 

Zobrazit celý článek