Stránky základní školy

Aktuality - 2017/2018

Sklář ve škole

Dnes jsme měli ve škole vzácnou návštěvu až z Prahy. Přijel za námi pan Zahradník - sklář. Ukázal dětem, jak se pracuje se sklem, vyrobil nám pejska a ozdobu, kterou si budete moci ve školce prohlédnout. Děti si mohly vyzkoušet, jak se sklo nafukuje a každý si vyrobil svoji píšťalku :-).

Zobrazit celý článek

Výchovný koncert

Naši školu opět navštívil pan Vojkůvka s programem pro děti, s názvem Dětským srdéčkům, který byl plný písniček, povídání a dovádění. Zazněly písně jak z pohádek, tak i vážnější hudba, podaná zábavnou formou. Koncetr zaujal a bavil všechny děti a už se těšíme na další.

Zobrazit celý článek

Jablíčkové posezení aneb den otevřených dveří

Vážení rodiče,

protože říjen máme spojený se sklizní jablíček, připravily jsme pro Vás tzv. "Jablíčkové posezení aneb den otevřených dveří". Společně s dětmi Vám ukážeme, co všechno se Vaše děti naučily od vstupu do školky, proběhne malá ukázka toho, jak děti pracují a jak probíhá výukové dopoledne. Pokud budete mít chuť a čas upéct pro děti nějakou dobrotu z jablíček, budeme jedině rádi. Společně s dětmi vyzkoušíme, jaké to je, když si dokáží "hrát" i dospěláci /společný taneček rodičů a dětí, soutěž tatínků nebo maminek v loupání jablíček o nejdelší slupku a na závěr si vyrobíme voňavá jablíčka :-).
Těšíme se s dětmi na Vaši účast. Kolektiv uč. MŠ

Zobrazit celý článek

Podzimní výtvarné odpoledne - středa 25.10. od 15:30

zve všechny zájemce

ve středu 25.10. od 15:30h

na “ PODZIMNÍ TVOŘENÍ

Budete si moci vyrobit lampu z dýně, sovičku a další podzimní dekorace.

Přineste si s sebou:

- dýni a nůž na její vyřezávání

- sklenici (zavařovací nebo bez potisku)

- menší přírodniny (oříšky, malé šišky- z modřínu či olše, žaludy, šípky s větvičkami i bez)

Ostatní materiál zajištěn.

Zobrazit celý článek

Daleká cesta čokolády - program Adry

Daleká cesta čokolády - program ADRY

Ve středu 20.9. se děti z mateřské školky zúčastnily environmentálního programu „Daleká cesta čokolády“. Průvodci z ADRY pozvali děti do Afriky a seznámili je s procesem výroby čokolády od pěstování kakaových bobů až po finální výrobek. Děti si mohly vyzkoušet, jak je těžké nosit kávové boby na hlavě v misce aniž by spadly, čekala je spousta obrázků a poučného povídání a na závěr děti dostaly sladkou odměnu– samozřejmě v podobě čokolády.

Zobrazit celý článek

Výchovně vzdělávací program

Dnes za dětmi přijela slečna Kristýna s výchovně vzdělávacím programem, který byl pro děti připraven jako pohádka o chlapečkovi jménem Zdravínek. Pohádka byla plná her a aktivit, které vtahovaly děti do děje a vše si mohly vyzkoušet a ohmatat. Touto cestou se děti naučily a upevnily si základy zdravého a slušného chování. Na závěr děti dostaly odměnu a diplom za šikovnost a účast v programu.

Zobrazit celý článek

První dny ve školce

Tak máme za sebou první dva dny ve školce. Nové děti to zvládají skvěle :-) a ti "starší" jim velmi rádi pomáhají a jsou za to na sebe náležitě pyšní :-). A co dělají během dopoledne se můžetet podívat na fotkách :-).

Zobrazit celý článek