Stránky základní školy

Aktuality - 2017/2018

Pozvánka na VÁNOČNÍ BESÍDKU

Zobrazit celý článek

Slavnostní rozsvěcení vánočního stromu

Zobrazit celý článek

Besídka pro babičky a dědečky v Topolanech

V pátek 24.11.2017 nás čekala besídka pro babičky a dědečky v Topolanech. Děti se na ni připravovaly již v týdnu. Chystaly pro babičky a dědečky malé dárečky. S jakým zaujetím je dělaly se můžete podívat na přiložených fotkách. Na besídce děti zazpívaly, zatancovaly a rozloučily se básničkou - Dědečku a babičko, neseme Vám přáníčko, přáníčko je kratičké, my jsme děti maličké :-).

Zobrazit celý článek

Svatý Martin přijel do Moravských Prus

V pátek 10.11. 2017 se konal lampiónový průvod v doprovodu svatého Martina. Na hřišti si děti mohly připomenout legendu o tom, jak se voják Martin vracel do vojenského tábora a cestou narazil na žebráka. Jelikož u sebe Martin neměl peníze ani jídlo, tak svůj velký plášť rozdělil svým mečem a polovinu dal žebrákovi třesoucímu se zimou, aby se alespoň trochu zahřál. Po této scénce zavedl Martin lampiónový průvod Na Zákopčí, kde se děti mohly povozit na jeho koni. Pro děti i rodiče byl připraven teplý čaj na zahřátí, malé pohoštění a sladkosti.

Zobrazit celý článek

Divadlo Radost - Jája a Pája

Ve čtvrtek 9.11.2017 jsme se společně se školáky vydali do Brna do divadla Radost na divadelní představení Jája a Pája. Příběh vysloužilého námořníka dědy Lebedy, jeho dvou vnuků , závistivého a lakomého souseda Krkovičky , sousedky Otýlie Mráčkové , paličaté kozy a papouška dědy Lebedy hned děti vtáhl do děje. Představení se dětem moc líbilo a už se těší na další :-).

Zobrazit celý článek

Ufounek poznává Zemi, Miniprojektový den s etiketou

Dnes nás ve školce navštívila p. Patáková z vyškovské Hvězdárny s kamarádem Ufounkem - děti se dozvěděly nové informace o naší Zemi - tvaru, složení, vzhledu, střídání ročních období, úkazy na oblouze. Naučily se, jak se mají chovat v případě bouřky.

V rámci projektu "5P pro prevenci" si děti vyzkoušely, jak se chovat k druhým a jaká pravidla dodržovat při vzájemné komunikaci.

Zobrazit celý článek

Sv.Martin přijede v pátek 10.11.2017

V pátek 10.11.2017 přijede do Moravských Prus Svatý Martin.

V 17:00hodin se na hřišti připojí k našemu lampionovému průvodu

a na Zákopčí povozí zájemce na svém bílém koni!

Teplý čaj na zahřátí zajištěn!

Všichni jste srdečně zváni!

Zobrazit celý článek

Jablíčkové posezení aneb den otevřených dvěří

Dnešní odpoledne si děti ve školce užily i s rodiči :-) . Nejdříve jim ukázaly, co se již zvládly naučit od začátku školního roku - zatancovaly, zazpívaly, zahrály na flétničku, potom si všichni společně vyzkoušeli taneček o jablíčku a i vzhledem k malému prostoru si to všichni náramně užili :-). Tatínci dokázali, že jim nechybí soutěživý duch a při loupání jablíček o nejdelší slupku se přímo "pekelně" :-) soustředili :-). Poté si děti za pomoci rodičů vyrobily voňavá jablíčka s hřebíčkem a rozinkami a všichni si pochutnali na dobrotách, které připravily maminky. Tímto všem děkujeme za účast a krásně prožité odpoledne :-).

Zobrazit celý článek