Stránky základní školy

Aktuality - 2017/2018

Týden plný pohádek

Celý týden se nesl v duchu pohádek. Ve fotogalerii je malá ochutnávka toho, co děti vyráběly, ale hlavně jak hrály pohádku- Bouda budka.

Zobrazit celý článek

Návštěva předškoláků v 1. třídě

Ve středu 21.2.2018 zavítali mezi prvňáčky předškoláci naší mateřské školy, aby se seznámili s prostředím první třídy a vyzkoušeli si "opravdové" vyučování. Nejdřív nám školáci ukázali, co se již stihli naučit od září, potom si naši předškoláci vyzkoušeli své vědomosti u interaktivní tabule a na závěr si společně zahráli jazykovou hru Robot a matematické domino.

Zobrazit celý článek

Dopravní hřiště

Ve středu 31.1. 2018 nás navštívilo mobilní Dopravní hřiště. Letos se k nám připojila i mateřská školka z Vážan. Pod vedením lektorů si děti nejdříve hřiště prošly, připomněly si dopravní značky a zásady správného přecházení přes přechod pro chodce. A potom se již na chvíli staly policisty, řidiči i ukázněnými chodci. Do svých rolí se nadšeně vžily, pobyt na hřišti si patřičně užily a moc pokut nedostaly.

Zobrazit celý článek

Školní karneval

V pátek 19.1.2018 proběhl v Kulturním domě v Moravských Prusích karneval dětí ze základní školy a mateřské školy. Děti si z domu přinesly krásné masky a předvedly se jako princezny z Ledového království, víly, čarodějnice, tanečnice, berušky, vodníci, fotbalisti, kočičky, šašci, dokonce mezi nimi byla i liška a Wilma z pohádky Flintstoneovi. Po úvodním přivítání začal ten pravý rej masek - hrály se různé hry, soutěže a vůbec nebylo jednoduché plnit některé úkoly v přestrojení, ale všichni to zvládli. Z očí dětí zářila radost a spokojenost. Rodičům děkujeme za přípravu masek. Děti si karnevalové dopoledne velmi užily :-).

Zobrazit celý článek

Vánoční pečení

Ve středu 20.12.2017 si děti ve školičce užily společně pečení vánočního cukroví. Všechny to moc bavilo a na závěr si na svém díle pochutnaly.

Zobrazit celý článek

Vánoční besídka

Vážení diváci, k vánočním svátkům neodmyslitelně patří vánoční cukroví - vanilkové rohlíčky, perníčky, linecké cukroví. Určitě už máte napečeno, ale pozor, podle nejnovějších zpráv se v Moravských Prusích a okolí objevily vánoční kočky a myši a ty mají spadeno právě na vánoční cukroví.

Těmito slovy začínala vánoční besídka dětí z mateřské školky. Na to, jak si to děti užily, se můžete podívat na přiložených fotkách :-).

Zobrazit celý článek

Ježíšek v MŠ

Letos nás Ježíšek navštívil v mateřské školce již 11.12.207. Pod stromečkem dětem nechal spoustu dárečků. Děti se mohly radovat např. ze stavebnic, pokladny, knížek, domečků pro panenky, autíček a z houpacího koníka. Velké poděkování patří manželům Palíškovým za zakoupení vánočního stromečku.

Zobrazit celý článek

Mikuláš v MŠ

Dnes nás ve školce navštívil Mikuláš se svými pomocníky. Děti se již od rána nemohly dočkat a těšily se, jak uslyší zvoneček, který věstí příchod Mikuláše. A skutečně se dočkaly :-). Mikuláš si s dětmi povídal a na každého našel ve své kouzelné knize chválu, ale i něco , v čem by se měly děti polepšit. Nakonec se ukázalo, že každý si nějaký ten dáreček zasloužil. Děti Mikulášovi zazpívaly i zatancovaly a ten jim slíbil, že se zase příští rok vrátí.

Zobrazit celý článek