Stránky základní školy

Aktuality - 2017/2018

OZNÁMENÍ - zápis do 1. ročníku

OZNÁMENÍ

Ředitelka Základní školy a Mateřské školy Moravské Prusy, příspěvkové organizace podle §46 a v souladu s §36 odst. 4 zák. č.561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

oznamuje:

Zápis do 1. ročníku

Základní školy a Mateřské školy Moravské Prusy, příspěvkové organizace

se uskuteční

ve čtvrtek 12.dubna 2018
od 14:00 – 17:30 hodin
v budově školy.

S sebou si prosím vezměte rodný list dítěte.

Mgr. Olga Hillová

zástupce statutárního orgánu

V Mor. Prusích 1.března 2018

Zobrazit celý článek

ZÁPIS DĚTÍ DO MATEŘSKÉ ŠKOLY

Ředitelka Základní školy a Mateřské školy Moravské Prusy, příspěvkové organizace v souladu s §34 zákona č. 561/2004 Sb. oznamuje,

že ve středu 9.května 2018 od 9 - 12 hodin

proběhne zápis do mateřské školy pro školní rok

2018 / 2019

Rodiče si žádost + evidenční list dítěte vyzvednou v MŠ

v týdnu od 3.4. do 6.4. 2018.

Zobrazit celý článek

Vynášení Smrtky

V úterý 20.3. 2018 se vydaly děti ze školy a školky podle lidové tradice vynést Smrtku. Průvod dětí zamířil od školy k potoku, kde byla Smrtka hozena do vody a nastal tak symbolický čas rozloučit se ze zimou. Potom již přichází na řadu vítání jara. Na zpáteční cestě již děti nesly líto (májíček) – mladý zelený stromek ozdobený barevnými stuhami. Už se na jaro všichni těšíme.

Zobrazit celý článek

Velikonoční dílničky

V úterý 20.3.2018 proběhly v naší škole velikonoční dílničky. Ve fotogalerii se můžete podívat, s jakým zaujetím děti společně s rodiči tvořili. Děkujeme p.uč. Hance Mamiňákové za příjemné pohoštění v podobě velikonočních muffinů a přichystání krásného materiálu ke tvoření.

Zobrazit celý článek

Návštěva zdravotnice v MŠ

V pondělí 19.3.2018 nás ve školce navštívila paní učitelka ze Zdravotnické školy ve Vyškově Mgr.Šárka Trávníčková. Zábavnou formou přiblížila dětem povolání zdravotní sestřičky. Děti si mohly pomocí stetoskopu poslechnout jak ťuká srdíčko, změřit tlak kamarádovi a zvládly dokonce obvázat kamarádovi nohu či ruku. Všechno se dětem moc líbilo a už se těší na další návštěvu. Tímto paní učitelce moc děkujeme za čas, který si na nás udělala.

Zobrazit celý článek

Divadlo kouzel Waldini

V pondělí 12.3. 2018 k nám zavítalo Divadlo kouzel Waldini, které nám předvedlo velmi zajímavé kouzelnické představení. Všechny děti se zaujetím sledovaly předváděné triky a vybrané děti byly také zapojovány do kouzel jako pomocní asistenti pana kouzelníka. Na začátek předvedl kouzelník trik se sáčkem a míčkem a následovala další řada kouzel. Největší nadšení sklidilo vyčarování živé hrdličky a králíčka. Představení se všem velmi líbilo.

Zobrazit celý článek

Velikonoční výtvarné odpoledne

Velikonoční výtvarné odpoledne

Úterý 20.března 2018 od 15.30

Přijďte za námi vytvářet jarní a velikonoční dekorace!

Přineste si: - vyfouklá vajíčka

- drobné na poplatek za materiál

Přijďte, těšíme se na Vás!

Zobrazit celý článek

Pohádka "O skřítkovi Pořádníčkovi"

V pátek 2.3. 2018 proběhlo v kulturním domě divadelní představení. Školáci i děti z mateřské školky se nejdříve seznámili s neduživým klukem Jonášem a velrybou, která mu pomohla, aby se stal otužilým a zdravějším. A potom se dětem představil skřítek Pořádníček a lesní zvířátka, která upozornila, jak je důležité mít kolem sebe pořádek a také třídit odpad.

Zobrazit celý článek