Stránky základní školy

Aktuality - 2016/2017

Divadelní představení Mach a Šebestová

První únorový den v roce 2017 jsme navštívili s dětmi divadlo Radost v Brně. Jsme rádi, že nás neodradilo nepříznivé počasí a mohli jsme zhlédnout představení Mach a Šebestová. Příběh dvou známých postaviček okamžitě vtáhl děti do děje a ty s nadšením sledovaly jejich napínavý příběh plný krásných efektů a humoru.

Zobrazit celý článek

Mobilní hřiště

V úterý 31.1.2017 si děti z naší školky mohly vyzkoušet co to obnáší řídit auto. Zavítalo k nám opět mobilní dopravní hřiště. Děti se zábavnou formou učily, jak se správně chovat na komunikacích, jak přecházet vozovku, co se stane v případě, že poruší pravidla silničního provozu . Největším zážitkem byla pro děti jako vždy jízda v elektrickém autíčku :-).

Zobrazit celý článek

Momentky ze třídy

Chlapci ze všeho nejraději skládají puzzle, staví z lega, z dřevěné a molitanové stavebnice, dokonce máme letos mezi chlapci i malíře :-). Děvčata zase ráda tvoří z čehokoli cokoli :-) - stříhají, lepí, kreslí a vykreslují.

Zobrazit celý článek

Školní karneval

V pátek 20.1. 2017 byl pro děti připraven karneval, který se nesl v duchu oslav svátku masopustu. Karnevalem nás provázela dvojice Kača a Kača. Děti se naučily masopustní písničku, připomněly si několik masopustních zvyků a zapojily se do průvodu masek. Součástí karnevalového veselí byly také hry, písničky a tancování.

Zobrazit celý článek

Školní masopustní rej

Základní škola a Mateřská škola Moravské Prusy pořádá v pátek 20.1.2017 Maškarní karneval pro děti v kulturním domě v Moravských Prusích. Čeká nás hudba, tanec, zábava a všichni jste srdečně zváni :-).

Zobrazit celý článek

Návštěva dětí v místním kostele u příležitosti svátků Tří králů

Vánoční čas bývá ukončen svátkem Tří králů, který je každý rok šestý lednový den. My jsme se letos vypravili s dětmi do místního kostela o den dříve. Děti zaujaly velké sochy svatých, obrazy, krásně vyzdobený kostel, ale samozřejmě nejvíc betlém. Paní ředitelka z Mateřské školy ve Vážanech Jaroslava Voščeková nám udělala krátký výklad a zahrála nám na varhany, při kterých jsme si všichni společně zazpívali a z kostela jsme odcházeli se slavnostní náladou.

Zobrazit celý článek

Vánoční přání

MŠ – Vánoční přání

Krásné vánoční svátky,
hodně štěstí, zdraví, lásky.
Kromě dárků co víc si přát ?
Aby se každý dokázal smát,
aby měl v srdci lásku a klid,
bez toho šťastně nedá se žít.
Mějte se rádi, milujte se,
o vánočních svátcích všichni spolu radujte se.
Zapomeňte chvíli na problémy a starosti
a s láskou užijte si ty vánoční radosti.

Přejí učitelky MŠ

Zobrazit celý článek

Provoz MŠ

Provoz MŠ bude v době od 23.12.2016 do 2.1.2017 uzavřen. MŠ bude otevřena 3.1.2017.

Zobrazit celý článek