Stránky základní školy

Aktuality - 2016/2017

Besídka ke DNI MATEK

Kulturní dům v Moravských Prusích se ve čtvrtek 11.5.2017 zaplnil do posledního místa. Děti z naší školy i školky si připravily vystoupení pro maminky a babičky k jejich svátku. Na vystoupení, na které se moc těšily si připravily básničky, písničky i tanečky. Na dárečky, které maminkám udělaly s velkou láskou byly náležitě pyšní. Věříme, že naše vystoupení se líbilo a všichni si ho užili :-).

Zobrazit celý článek

Plavání - 8.lekce

Náš plavecký výcvik se pomalu blíží ke konci. Dětem ještě zbývají 2 lekce. Na přiložených fotkách se můžete podívat, jak si to děti užívají :-).

Zobrazit celý článek

BESÍDKA KE DNI MATEK

ZŠ a MŠ Moravské Prusy

zve všechny

ve čtvrtek 11. 5. 2017, od 15:45h do místního kulturního domu na

BESÍDKU KE DNI MATEK

Přijďte se podívat a potěšit tak děti z MŠ a ZŠ, které si pro Vás připravily několik vystoupení.

Občerstvení zajištěno.

Zobrazit celý článek

Výlet do Lipky

V pátek 7.4.2017 jsme se společně se školáky vydali na výlet do environmentálního střediska Lipka v Brně. Pro děti ze třídy Motýlků byl připraven program "Večerníček na výletě" - program zavedl děti mezi známé postavičky z večerníčků, přiblížil jim, jak vypadají jejich skuteční představitelé v přírodě a prostředí, kde žijí. Počasí nám sice moc nepřálo, ale pro děti bylo připraveno tolik zajímavých věcí, že počasí vůbec nevnímaly. Uvnitř si mohly společně sestavit les se zvířátky, která v něm žijí, prolézt si modelem mraveniště a spoustu dalších věcí, které uvidíte na fotkách. V lese společně hledaly stopy, zvířátka, pozorovaly živé mravence, prolézaly pavučinkou až k pavoučkovi a kdo se nebál mohl si ho i pohladit. Návštěva environmetnálního střediska byla pro děti velmi přínosná a na fotografiích se můžete podívat, co všechno děti zažily a co si mohly vyzkoušet.

Zobrazit celý článek

Zápis do první třídy

Ve čtvrtek 6.4.2017 proběhl na naší škole zápis do první třídy. Děti si mohly v doprovodu rodičů prohlédnout školu, třídy a seznámit se paní učitelkou. Ve třídách pak děti plnily rozmanité motivační úkoly s herními prvky. Každý předškolák si pak mohl odnést zaslouženou odměnu.

Zobrazit celý článek

Maňáskové divadlo Šikulka

Ve středu 5.dubna se děti vydaly pěšky do MŠ Vážany na maňáskové divadlo Šikulka, které si pro děti připravilo dvě pohádky. První pohádka O lese a zemi, byla veselá pohádka o tom, že nemáme ničit přírodu. Pohádka byla zanesena do krásného lesního prostředí. Druhá pohádka byla O princezně Zlatušce a závistivém Kazimírovi. Poučná pohádka o tom, že lhát a závidět se nevyplácí. Zpátky do školky se děti svezly autobusem. Pohádky se moc líbily a už se těšíme na další.

Zobrazit celý článek

Vynášení smrtky

Vynášení smrtky patří k našim pravidelným tradicím. I letos jsme se vydali k potoku definitivně skoncovat se zimou. Sluníčko nám příjemně hřálo na cestu, tak věříme, že se zima nadobro vzdala své vlády.

Zobrazit celý článek

Lipka - školské zařízení pro environmentální vzdělávání

[Událost] Lipka - školské zařízení pro environmentální vzdělávání

Datum: 7. 4. 2017
Čas: 07:15 - 13:00

V pátek 7.4.2017 v 7.15h pojedou děti ze třídy Motýlků a všichni školáci na ekologicko-výukový program do střediska Lipka.
Návrat bude kolem 13.00h.
Děti ze třídy Motýlků budou mít připravený program "Večerníček na výletě", 1-2 třída "Mravencovo desatero", 3-4 třída "Společenstvo průsvitných křídel.

Zobrazit celý článek