Stránky základní školy

Aktuality - 2016/2017

Rozloučení se školním rokem

V úterý 27.6. jsme se již tradičně sešli s dětmi a jejich příbuznými na školní zahradě, abychom se zde rozloučili se školním rokem. Letos se o zábavný program postaral klaun Čiko.

Zobrazit celý článek

Výlet do Hoštic-Heroltic na výstavu zemědělské techniky

Dnes 26.6. 2017 jsme s dětmi jeli na výlet do muzea zemědělské techniky do Hoštic- Heroltic. Co všechno děti mohly vidět se můžete podívat na fotkách. Tímto děkujeme p. Řezníčkové za pozvání a dárečky pro děti.

Zobrazit celý článek

Hudební divadlo

Dnes 26.6.2017 jsme společně se školáky a s dětmi z MŠ Vážany navštívili Kulturní dům v Moravských Prusích, kam za námi přijelo hudební divadlo. Děti se seznámily s některými hudebními nástroji, poslechly si známé i méně známější skladby a společně si zazpívaly.

Zobrazit celý článek

Týden ve škole

Záci, kteří neodjeli do Buchlovic na přírodovědně vlastivědný pobyt a zůstali doma, navštěvovali školu. Kromě výuky pro ně bylo připraveno několik zajímavých aktivit. V úterý si sami připravili výtečný ovocný salát. Ve středu 21.6.se v deset hodin zapojili, tak jako tisíce dětí v celé Ceské republice, do Skolního olympijského T-Mobile běhu. Potěšily je pak medaile, diplomy i malé zdravé odměny. V pátek jsme vyjeli do Vyškova na předváděcí akci hasičů. Cekalo je velké překvapení, protože k zásahu u hořícího auta si hasiči vybrali na vrakovišti vůz, který byl do nedávna „doma“ právě v Moravských Prusích. A tak i tyto děti budou určitě na tento týden rády vzpomínat.

Zobrazit celý článek

Tablo předškoláků

Po prázdninách naši předškoláčci odchází do 1.třídy. Přejeme jim hodně úspěchů a hezké prázdniny :-). P.uč. Věrka, Nikolka a Jitka :-).

Zobrazit celý článek

Výlet na kozí farmu

Dnes 7.6.2017 jsme se vydali na výlet do Drysic na kozí farmu p.Zuzany Moučkové . Využili jsme její vstřícnosti a jeli se podívat na zvířátka. Děti měly možnost nejenom kozy vidět, ale mohly si je i podojit, pohladit a viděly, jak se pracuje s pejskem, který pomáhá paní Moučkové kozy udržet pohromadě, zahnat je do výběhu, vyhledat kozičku, která se někam zatoulá....Potom jsme se šli podívat do sýrárny, kde se produkty z kozího mléka vyrábí a děti dostaly i občerstvení nejenom sýrové ale i sladké :-). Doufáme, že tato návštěva nebyla poslední a brzy ji zopakujeme, nejlépe brzy na jaře, kdy se stádečko koz rozšíří o nové přírůstky.

Zobrazit celý článek

Výlet do Vyškova na školní soutěž v 1.pomoci

V úterý 30.5.2017 jsme se s dětmi ze třídy Motýlků vydali do Vyškova na akci pořádanou Gymnáziem a Střední školou zdravotnickou a ekonomickou ve Vyškově pod názvem - Školní soutěž v první pomoci. Děti si mohly vyzkoušet ošetřit medvídka, resuscitaci, poskytnout první pomoc v modelových situacích a největším zážitkem byla ukázka přímo na dětech - maskování reálného poranění. Za odměnu, že děti byly velmi šikovné :-) jsme navštívili cukrárnu a protože jsme ještě měli chvilku čas do odjezdu šli jsme se podívat na vlakové nádraží. Děkujeme tímto organizátorům za velmi zdařilou akci :-).

Zobrazit celý článek

Plavání - 10.lekce

Ve čtvrtek 11.5.2017 děti absolvovaly poslední hodinu plavání. Po správné plavecké rozcvičce následovala další výuka základů plavání. Děti z naší školky se projevily jako "vodní talenti" :-) a pro nás bylo velkou radostí se dívat, jak si to užívají.

Zobrazit celý článek